4:e - 6:e augusti
Vi har varit i Las Vegas. Det skulle ju lyxas till. Vi är i världens spelhuvudstad. Med den osmakliga neonhaussen som pågått de senaste 50 åren kan nu staden förmodligen med lätthet ses från någon bas i yttre rymden. Något som gjorde att det faktiskt kändes som om jag var i yttre rymden var restaurangen On Top of The World på the Stratosphere. Det är förutom restaurang USA:s högsta observatorium.
När vi fick in menyerna insåg jag och Mattias snabbt att vi ska lyxa till det, i förhållande till vår tidigare dietkostnader, vattendunkar, brödlimpor, tomater, blåbär, bananer, morötter, jordgubbar och granola bars. (När vi varit ute och kört på vägarna och sovit i bilen har det inte bara varit väldigt ekonomiskt och smidigt att köpa en kasse med nämnd mat på Wal-Mart och ha i bilen. Den är dessutom väldigt sunt, för det har vi räknat ut på Wal-Marts näringsliste-plakat). Det resonemanget kommer ju inte bara av att maten är väldigt, väldigt, dyr. Det kommer mest från att både jag och Mattias är helt efterblivna när det kommer till upplevelseförmåga av mat. Ingen av oss "tycker om", mat speciellt mycket. Jag kan inte smakmässigt skilja på en Findus Kyckling och Grönsakswok från motsvarande Chiq de hen i vegitobalos de serverar på Stratosphere. Jag är inte matälskare, dessvärre. Jag hade gärna varit det. Därför har jag inte en speciellt välutvecklad smakpalett. (Misstänker dock att det är ett höna-ägg-problem, jag måste börja konsumera mat så att jag utvecklar smakpaletten). Matinkompetensen är till och med så illa så att när jag studerade kunde jag äta samma sak i veckorvis. Jag brukade ömsom göra storkok med Chili con carne och omsöm kycklinggryta. Var och en av de rätterna alternerade jag med ca 2 veckors mellanrum. Alltså hade jag inga problem att äta Chili con Carne till lunch och middag, ibland kvällsmat, i 14 dagar i sträck. Variation fick jag genom att krydda lite, eller mycket. Cayennepeppar eller Tabasco.
Maten på Stratosphere är det alltså inte så mycket att prata om. Jag beställde in två soppor, en Beck's Dark Beer, och tre olika små ostkakor till dessert. Mattias tog vatten, en soppa, en spenat-side dish", och en liten ostkakedessert.
Sen gick vi upp i utkikstornet. Där har de karuseller. De är sjukt läskiga.
fredag 7 augusti 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
har du glømt hur man bloggar?
SvaraRadera